Työmme kohteitaYhdistys on viime aikoina keskittänyt toiminnan kahteen kohteeseen: Moldova ja Narva, näihin on satsattu kaikki mahdollinen. Tietenkin on aiemmin sovittuja kohteita, joista pidetään kiinni, näitä ovat: Tikkakosken helluntaiseurakunnan lähettien avustus pieneltä osin Thaimaassa (www.teamlehtimaki.blogspot.com), Maltan evankeliointi Toukoloita tukien, Kenian kummityttö sekä Loikaw-orpokoti Burmassa, Taiwanilla Terävuoren seurakunnan pastoria. Jos varoja on niin ylimääräisinä: Brasilian lastenkoti, puskapapit, Mediaraamattukoulu, ICEJ:n Exsodus, IRR/TV, Patmos joulupaketit, Avainmedia, tarvittaessa katastrofi-apua, ym.


Moldova:Baltin kaupungissa toimii Missio Moldova, joka toimii nimellä Lumina, se perustettiin ensin lähinnä vammaisia lapsia varten. Sitten tuli kuvioihin mukaan vanhusten ruokinaohjelma, nuortenillat, vankilatyö, kesäisin telttatyö useilla paikkakunnilla Baltin ympäristössä ja pohjois-Moldovassa, päihde- ja huumeongelmaisten kuntoutuskeskuksen avustaminen ja kesän kohokohtana viikon mittainen lasten leiri noin 150:lle lapselle! Tiimiin kuuluu tällä hetkellä kaksi pariskuntaa ja keittäjä. Itse (Rainer ja Liisa) olemme käyneet työhön tutustumassa paikan päällä, kerran omalla autolla ja kolme kertaa lentäen ja todenneet sen todella tehokkaaksi ja monipuoliseksi! Tukemisen arvoinen työ! Työstä löytyy työn aloittaneen Järvenpään Vapaaseurakunnan linkki.


Työtiimi
Työtiimi


Narvan katulapset:Tätä työtä olemme tukeneet jo yli 10 vuotta taloudellisesti sekä ruoka- ja vaateavuin, viime aikoina ruoka on kuitenkin etusijalla. Yhdistyksellä on 5-6 vakiopaikkaa, jonne täysi pakettiautollinen avustusta jaetaan aina matkan aikana. Ne sijaitsevat maan itäosassa Sillamäellä, Viivikonnassa, Sinimäellä ja Narvan kaupungissa sekä jos jaosta liikenee, niin Rakveressa, lisäksi jaon piiriin kuuluu yksittäisiä ihmisiä ja perheitä. Aiemmin työtä tehtiin ympäri Eestin maata, mutta nykyisin työ on keskittynyt Itä-Viron köyhien avustamiseen ja nälän lievittämiseen, joka tuntuu välillä aivan mahdottomalta. Emme todellakaan pysty kaikkia auttamaan, teemme vain sen minkä voimme! Köyhyys siellä on pohjaton!


Stanislav Sirel vaimonsa kanssa
Stanislav Sirel vaimonsa kanssa

Lapsia joulupöydässä 2010
Lapsia joulupöydässä 2010

Vehniän Lähetysystävät ry, Nelostie 1190, 41160 TIKKAKOSKI, Puh. 0143751597 Mobiili